Werkboek

Het werkboek Engels & Dyslexie is naar aanleiding van mijn onderzoek vormgegeven. In dit werkboek ligt de nadruk op het trainen van het fonemisch bewustzijn in de Engelse taal. Het werkboek is geschreven voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Lees meer

Dyslexie

Wat is dyslexie? Een veelvoorkomende vraag binnen het onderwijs en bij ouders. Er wordt vaak gekeken naar de negatieve gevolgen, maar minder naar de neurologische aard en hoe negatieve effecten van dyslexie aangepakt kunnen worden.

Lees meer

Onderzoek

Mijn onderzoek dat heeft plaatsgevonden in 2017 heeft aangetoond dat een lessenserie gebaseerd op het werkboek "Engels & Dyslexie" een significant verschil maakt bij dyslectici op het gebied van tekstbegrip. De onderzoeksgroep scoorde significant hoger dan de vergelijkingsgroep na een interventie van slechts zeven weken.

Lees meer

Over SGA Onderwijs

Kees Siepelinga

Mijn naam is Kees Siepelinga. 29 jaar oud en woonachtig in Den Haag. Sinds 2015 ben ik werkzaam op een VMBO school in Den Haag die gericht is op taalproblematiek. Ik werk met leerlingen die problemen ervaren door dyslexie, taal-spraak stoornissen en leerlingen met ADD/ ADHD. Omdat ik merkte dat ik zelf vaak vast liep met deze problematiek en onvoldoende ondersteuning en kennis had over deze onderwerpen ben ik begonnen met onderzoek.

 

Ik heb zelf gemerkt door kennis op te doen over het onderwerp ik leerlingen veel beter kan ondersteunen. Door kennis te hebben over dyslexie, waar dit vandaan komt en welke negatieve gevolgen dit heeft kan ik beter inspelen op achterstanden. Ik ben inmiddels ervaren in het omgaan met leerlingen met deze problematiek en kan aan de hand van mijn zelfontworpen werkboek leerlingen trainen. Ik geef nu trainingen aan docenten die te maken hebben met leerlingen met dyslexie en geef bijles aan deze leerlingen. Ik probeer aan de hand van een zelfgeschreven werkboek deze leerlingen de basis van de taal aan te leren waardoor zij sterker in hun schoenen gaan staan.

Simone Snellens

Later meer..