Zie jij nu al op tegen het vak Engels op de middelbare school omdat je amper les hebt gekregen op de basisschool, of omdat je het gewoon erg lastig vindt? Ik kan je helpen! Tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie ga ik met jou tijdens de zomerschool in een klein groepje van 3 tot 6 kinderen aan de slag om je achterstand in de Engelse taal, opgelopen door dyslexie, te verminderen.

Sinds 3,5 jaar ben werk ik op een middelbare school in Den Haag en merk ik ieder jaar opnieuw dat er grote verschillen zijn tussen leerlingen in het niveau Engels. Zo zijn er leerlingen die Engels hebben gekregen sinds groep 3, maar ook leerlingen die amper tot geen Engelse taal hebben gekregen. De Engelse taal is bij basisscholen geen verplicht vak en wanneer een docent door omstandigheden moet kiezen tussen Engels of bijvoorbeeld rekenen zal de docent eerder kiezen voor rekenen. De basisscholen worden namelijk afgerekend op het niveau rekenen en Nederlandse taal, en dus niet op het niveau Engelse taal.

Op de middelbare school is dit heel anders. Op het VMBO bijvoorbeeld zijn alleen Nederlands en Engels kernvakken. Dit betekent dat jouw cijfers van Nederlands en Engels erg belangrijk zijn voor de overgang naar een volgend schooljaar en bepalend zijn in je niveau op de middelbare school. De kans is natuurlijk best groot dat wanneer jij helemaal geen Engels hebt gekregen op de basisschool je een flinke achterstand hebt opgelopen tegenover klasgenoten die al jaren Engels krijgen. Deze achterstand moet ergens ingehaald worden. De gemiddelde docent Engels op de middelbare school heeft hier alleen helemaal geen tijd voor. Met lessen van ongeveer 50 minuten en een klas vol met verschillende niveaus is het erg lastig voor de docent om iedereen te kunnen helpen op ieders specifieke niveau.

SGA Onderwijs biedt dit jaar voor het eerst de kans zonder achterstand in te stromen op de middelbare school! Een standaard bijles kost bij SGA Onderwijs €50,- per drie kwartier. Je kan nu, afhankelijk van het aantal deelnemers, al voor €350,- deelnemen aan de zomerschool (20 x 60 minuten). De zomerschool loopt van 16 juli tot en met 27 juli. Inschrijven kan tot en met 6 juli 2018.

Kosten:

3 deelnemers: €650,- p.p.

4 deelnemers: €550,- p.p.

5 deelnemers: €450,- p.p.

6 deelnemers: €350,- p.p.

 

Bijles is vrijgesteld van BTW, u betaalt dus niet meer dan hier genoemd wordt.

Voor meer informatie of om je in te schrijven, email naar: info@sgao.nl

De zomerschool heeft een minimum van drie inschrijvingen nodig om door te kunnen gaan. U krijgt dan ook pas bij drie aanmeldingen een factuur toegestuurd.