Zitten jullie als sectie of jij als docent omhoog met een aantal leerlingen die last hebben van dyslexie? SGA Onderwijs biedt een training aan gericht op dyslexie en de taal Engels. Tijdens deze training wordt er ingegaan op de negatieve gevolgen van dyslexie bij het aanleren van de Engelse taal en hoe deze negatieve gevolgen aangepakt kunnen worden.

De training duurt één dag en wordt op locatie uitgevoerd, u kan dus met uw team op locatie blijven. Tijdens het ochtendprogramma wordt er vooral ingegaan op huidige stand van zaken op uw school. Hoe wordt er nu rekening gehouden met dyslectici tijdens de les en bij het nakijken van toetsen? Vervolgens wordt er gekeken naar de theorie en uitkomsten uit wetenschappelijke onderzoeken besproken worden.

In het middag programma wordt er actief gewerkt aan producten die tijdens lessen of tijdens het nakijken van toetsen gebruikt kunnen worden. Het is van belang dat u als team na deze middag een fysiek product of aanleiding tot product heeft kunnen produceren om de opgedane kennis in de praktijk te kunnen uitvoeren. Hierin kan gedacht worden aan een toetsprocedure voor dyslectici, les ideeën gericht op dyslectici of een leerlingsspecifiek handelingsplan.

Een trainingsdag begint om 09:00 en met een half uur pauze om 12:30 loopt tot 16:00. Na deze dag heeft u als team meer theoretische kennis over dyslexie, heeft u kennis van de meest recente onderzoeksverslagen en heeft u als team een product geproduceerd waarmee u aan de slag kan gaan.

Praktische informatie:

Maximum aanmeldingen: 15 docenten

Kosten: €1500,-

(exl. BTW en vervoerskosten)