Zitten jullie als sectie of jij als docent omhoog met een aantal leerlingen die last hebben van dyslexie? SGA Onderwijs biedt een training aan gericht op dyslexie en de taal Engels. Tijdens deze training wordt er ingegaan op de negatieve gevolgen van dyslexie bij het aanleren van de Engelse taal en hoe deze negatieve gevolgen aangepakt kunnen worden.

De training duurt een dagdeel en wordt op locatie uitgevoerd, u kan dus met uw team op locatie blijven. Tijdens het programma wordt er vooral ingegaan op huidige stand van zaken op uw school. Hoe wordt er nu rekening gehouden met dyslectici tijdens de les en bij het nakijken van toetsen? Vervolgens wordt er gekeken naar de theorie en zullen uitkomsten uit wetenschappelijke onderzoeken besproken worden.

Vervolgens wordt er actief gewerkt aan producten die tijdens lessen of tijdens het nakijken van toetsen gebruikt kunnen worden. Als team zult u na deze middag een fysiek product of aanleiding tot product hebben om wat er geleerd is te kunnen gebruiken in de praktijk. Hierin kan gedacht worden aan een toetsprocedure voor dyslectici, les ideeën gericht op dyslectici of een leerlingsspecifiek handelingsplan.

Praktische informatie:

Maximum aanmeldingen: 15 docenten

Kosten: op aanvraag